Factoria dels reis mags

§

FACTORIA 2013 09

En la segona edició, la pròpia fàbrica  era l’encarregada de mostrar el ritme de la producció amb una veu en off sincronitzada amb la llum canviant i en moviment i el fum. Una atmosfera màgica per generar la il·lusió d’un imaginari col·lectiu.

Recollida de cartes

La recollida de cartes la faràn els operaris. 2 persotnatges recolliran les cartes que els nens portin, una vegada rebuda la carta, la sege-llaran i els hi donaran un justificant als nens conforme han recollit la carta per als reis mags.

Els operaris aniran emmagatzemant les cartes dins grans sacs visibles per tot el públic. Aquest espai està pensat com una àrea de processament processament de cartes, amb saques plenes de cartes, mapes de Barcelona amb codis d’entrega, taules d’horari d’entrega de regals per zones, fitxers amb cartes…

Fàbrica / Cadena de muntatge

La fàbrica/cadena de muntatge estarà situada a la façana de la nau G, davant de l’edifici principal de Fabra i Coats.

Aquesta façana, a la planta baixa, tindrà una instal·lació de llums i ombres en les quals es representarà la cadena de muntatge: grans engranatges girant, figures de tubs i politges a contrallum, sortides de fum simulant una fàbrica en plena activitat. Els mecanismes mostrats s’inspiren en referències industrials mecàniques de princi-pis de segle XX.

Vestíbul del magatzem

A la planta baixa de Fabra i Coats s’habilita un espai accessible pels visitants que representa una part del magatzem del regals. Aquest punt representa la zona on es col.loquen les etiquetes identifica-tòries de cada regal, es fa inventari i els operaris gestionen totes les caixes.

Els nens podràn veure l’espai com una gran construcció de caixes apilades, on podran reconèixer els seus noms escrits a les caixes. Algunes d’aquestes caixes estaràn retroil.luminades, es podran veure les ombres d’il.lustracions de regals.

Magatzem de regals

La façana principal de Fabra i Coats servirà per representar mitjançant un joc de llums i ombres el magatzem de regals.

Cada pis representarà una part del proscès.

La primera planta, una cinta trasportadora on es veuràn regals passant per darrera les finestres. Les plantes segona i tercera contenen grafismes de gran format on podem veure piles de paquets embolicats i a punt per ser entregats, així com alguns mecanismes en ús.

FACTORIA 2013 05 FACTORIA 2013 04 FACTORIA 2013 10 FACTORIA 2013 06 FACTORIA 2013 07 FACTORIA 2013 08 FACTORIA 2013 03 FACTORIA 2013 02 FACTORIA 2013 01