adrià villarejoalba colomer  | xevi bayona

Des d’Olot, la Garrotxa, treballem en l’arquitectura, l’art, el paisatge i l’urbanisme, a partir d’una recerca constant per formalitzar inquietuds incessants. Des de l’anàlisi de l’entorn, cultural i físic, a partir de la crítica i la reflexió, buscant estratègies per materialitzar els projectes i generar noves atmosferes. Una investigació en els processos i les metodologies constructives, del passat i del present, valorant tota l’herència del coneixement patrimonial, tècnic i artístic, amb l’afany de trobar una mescla òptima i equilibrada per donar respostes emocionants les necessitats del nostre entorn.

Xevi Bayona Camó | Olot 1982

Arquitecte. Des de petit s’endinsa en el món de l’art cursant estudis bàsics de Belles Arts a l’Escola d’Olot. El 2001 inicia els estudis d’arquitectura a l’Escola Tècnica d’Arquitectura de Barcelona i el 2006 cursa un any a la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Porto, Portugal. El 2008 es gradua com a Arquitecte per l’ETSAB. Completa la formació amb el Post Grau de Paissatgisme (ETSAB, 2009) i el Màster en Teoria i Pràctica del Projecte Arquitectònic (ESTAB, 2012) amb la tesina (La Girona dels Carrers-Escala). Durant l’etapa acadèmica compegina la pràctica professional com a arquitecte projectista a Arnau estudi d’Arquitectura (2006-2011). Del 2009 al 2013 treballa com a professor associat a la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Girona. Des de 2010 realitza projectes com a Xevi Bayona. El 2013 cofunda Muralla 15, col·lectiu multidisciplinar de creació d’activitats culturals. Des del 2014 és director artístic del festival Lluèrnia, i compegina la pràctica professional amb altres projectes com tallers d’art efímer i articulista al Nació Digital. Cofundador de XAA arquitectura.

Alba Colomer i Serra | Olot 1986

Graduada en Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial (ELISAVA, 2008), inicia la pràctica professional en l’àmbit del disseny de packaging. L’any 2009 comença els Estudis Superiors en Disseny d’Interiors (Escola Superoir d’Art i Disseny d’Olot) amb la voluntat d’aprofundir en la part creativa i estratègica del disseny. Després d’aquesta primera aproximació al món de l’arquitectura, l’any 2010 decideix inicar el Grau en Estudis d’Arquitectura (Universitat de Girona), graduant-se el 2015. Durant aquesta etapa acadèmica realitza tasques com a col·laboradora en el departament d’urbanisme i projectes de la UdG, en projectes de comunicació i disseny pel Patronat de la Universitat Politècica de la UdG i col·labora en despatxos professionals com Arquitecturia · Josep Camps i Olga Felip (2012-2014) o Un Parell d’Arquitectes (2014). El 2011 inicia juntament amb l’Alba Danés el projecte PLA B, una plataforma per promoure el treball de joves creadors emergens catalans. El 2017 finalitza el Màster en Estudis d’Arquitectura (UdG). El 2014 es suma en el projecte iniciat per en Xevi Bayona i l’Adrià Villarejo i el 2017 cofunden xaa arquitectura.

Adrià Villarejo i Palomé | Olot 1980

Arquitecte tècnic des de l’any 2005 per la Universitat Politècnica de Catalunya. Màster en estructures i mecánica de materials (Universitat de Girona, 2014). Inicia la pràctica professional com a arquitecte tècnic en redacció de projectes i direccions d’obres a Tecnar (2005-2008), amb l’arquitecte Adrià Felip (2007) i com a arquitecte tècnic i càlcul d’estructures amb Lluís Sanchez Cuenca (2013). El 2017 cofundada xaa arquitectura.

PREMIS I MENCIONS

Seleccionat pels Premis FAD 2009 “el llibre pessebre, lectura abstracte de la tradició”.

Seleccionat pels Premis de les Comarques de Girona 2009 “el Llibre Pessebre, lectura abstracte de la tradició”.

Premi FAD 2012 i projecte Finalista amb “El Magatzem dels Reis Mags”.

Premi Architecture Awards APLUS 2012 amb “El Magatzem dels Reis Mags”.

Finalista Premis FAD 2012 amb “Ombra de Pètals”.

Menció especial i finalista dels Prèmis de les Comarques de Girona 2012 amb “Ombra de Pètals”.

Publicació del projecte “Biblioteca Ludoteca a Espinho, Portugal”.

Publicació de la Tesina: “La Girona dels Carrers-Escala” Xevi Bayona Camó 2012.

Menció especial dels Premis d’arquitectura de les comarques de Girona pel projecte “La Casa Mossegada” a St Feliu de Pallerols, projecte en col·laboració amb Arnau estudi d’Arquitectura.

Finalista dels Premis Fad 2013 amb el projecte “Factoria i Magatzem dels Reis Mags a Fabra i Coats, Barcelona”.

Premi FAD de la opinió 2013 amb el projecte “Factoria i Magatzem dels Reis Mags a Fabra i Coats, Barcelona”.

Premi FAD del jurat 2013 amb el projecte “Factoria i Magatzem dels Reis Mags a Fabra i Coats, Barcelona”.

Premi Emporia d’Or 2013 d’una exposició itinerant per “Exposició pels premis de les comarques de Girona” .

Selecció Emporia 2013 d’una exposició no itinerant per “Refotografiant Olot” .

Premi Emporia d’Or 2013 per la millor il.luminació amb “Barricada”.

Premi Emporia de plata 2013 per la millor il.luminació amb “Núvol Daurat”.

Selecció Emporia per a la millor il.luminació amb “Les llums del Modernisme”.

Premi Emporia d’Or 2013 miscel.lània amb “Teranyina”.

Seleccionat pels Premis de les Comarques de Girona 2014 “Sortir-se’n”. Temps de Flors, 2013.

Seleccionat pels Premis de les Comarques de Girona 2014 “Barricada”. Lluèrnia, Olot 2013.

Seleccionat pels Premis de les Comarques de Girona 2014 “Entre lo Còncau i lo Convex”. Exposició itinerant: Girona, Olot, Figueres, Vic. 2013-2014

Guanyador del concurs Changing Tracks, un projecte europeu per realizar 3 instal.lacions, a Catalunya, Anglaterra i Irlanda.

Finalista dels Premis Fad 2014 amb el projecte “Núvol daurat”.

Emporia de Plata a la categoria miscel·lània per “Crisàl.lide”.

Guanyador Emporia d’or 2014 a la millor cobertura d’un event amb “Corol.la”.

Emporia de plata 2014 a la millor cobertura d’un event amb Crisàl.lide.

Selecció Emporia a la millor il.luminació amb “el ple en la construcció de l’espai”.

Finalista pels Premis de les Comarques de Girona 2016 amb “Cràter”.

Seleccionat a la Biennal internacional de paisatge 2016 amb “Cràter”.

Guanyadors del concurs per a l’adequació de la zona esportiva de Sant Jaume de Llierca.

Guanyadors del concurs, juntament amb Bach arquitectes i Lluís Pauné, de la remodelació del Firal d’Olot.